top of page
Leadership-FB-1200x630px.jpg

4 ateliere x 2,5 h

4 zile în 4 săptămâni consecutive

de la 18.30

online, curs open

maxim 10 participanți

 

Avem nevoie de lideri? Avem nevoie de Leadership în afacerile noastre?

 

Îți dorești o lume fără viziune, claritate, care se îndreaptă spre NICĂIERI?

Cum crezi că va arăta viitorul fără lideri cu putere de influențare în bine a societății și a indivizilor? 

 

Îți propun să ne întoarcem... în viitor prin intermediul acestui curs de leadership. 

 

DA, Leadership-ul se învață!

 

 

Liderii nu s-au născut lideri, așa cum tenismenii de top nu s-au născut performeri. Dincolo de calitățile înnăscute, leadershipul se învață.

Naturalețea afișată a liderilor autentici este o sumă a unor abilități exersate, aplicate și dezvoltate. 

La un moment dat conștientizezi dorința de a deveni lider, de a-ți impune punctul de vedere, viziunea ta asupra lumii. Probabil acesta este motivul pentru care ai citit până aici. 

Cursurile de leadership scot la lumină calitățile tale naturale și prin intermediul acestora dobândești competențe noi, de lider. Este punctul de plecare în călătoria ta de a-i inspira pe ceilalți. 

 

 

Obiectivele unui curs de leadership

 

 

Te invit să identifici printre obiectivele menționate motivația participării la un curs de leadership.

 

 • Dezvoltarea potențialului propriu prin înțelegerea caracteristicilor leadershipului;

 • Identificarea instrumentelor de motivare pentru a-i inspira pe ceilalți pentru obținerea de rezultate - la nivel individual și de grup;

 • Delimitarea contextului de leadership pentru dezvoltare prin inovație și schimbare, în mod practic;

 • Dezvoltarea unei strategii de comunicare eficientă pentru conducerea indivizilor, a echipelor și a organizațiilor;

 • Aplicarea conceptelor de leadership, a instrumentelor și proceselor menite să răspundă provocărilor specifice.

Pentru cine este cursul de leadership?

 

Este pentru tine, desigur, dacă regăsești obiectivele tale personale printre cele ale cursului de leadership. 

 

Cui i se adresează?

 • celor cu bune intenții, care vor să învețe cum să se facă auziți;

 • celor care doresc să comunice eficient și să își dezvolte competențele de leadership;

 • celor care vor să inoveze și au nevoie de adepți;

 • celor care caută schimbarea;

 • celor care doresc să-și sporească puterea de influențare a indivizilor și a echipelor;

 • celor care vor să devină lideri în familia lor, să utilizeze influența în comunicare cu partenerul, copiii și ceilalți membrii ai familiei.

Pentru cine nu este?

 

Dacă te regăsești într-una dintre următoarele categorii, înseamnă că acest training de leadership nu este pentru tine:

 

 • dacă ești mulțumit de rezultatele pe care le ai în cadrul echipei pe care o conduci;

 • dacă ai abilități de lider deja bine dezvoltate, ai construit echipe și acestea funcționează;

 • dacă reușești să comunici cu ușurință cu cei apropiați și ai adepți pentru planurile tale;

 • dacă nu consideri că a conduce oamenii are vreo importanță în viața ta.

Concret, ce conține cursul de leadership?

 
ATELIER 1: Comportament și mentalitate de lider

 

În prima parte vom afla ce este un lider autentic,cum se comportă și care este mentalitatea acestuia.

Vom identifica tipuri de lideri din lumea largă, dar și din imediata noastră vecinătate. Vom puncta calitățile necesare unui lider bun, valorile care îi ghidează, punctele forte, iar cursanții vor alege dintre acestea elementele care li se potrivesc. 

Vom discuta despre lideri care au influențat în bine lumea, de unde au plecat, ce i-a motivat. Vom aborda și subiectul lideriilor politici ai momentului (omenirea trece printr-o criză a leadershipului), cum sunt aceste personaje construite în prezent, precum și persoanele malefice care au avut un impact asupra omenirii (de ex. teroriști). 

De asemenea, prin aplicații, participanții vor identifica modalitatea prin care să și le însușească pentru maximizarea potențialului propriu.

ATELIER 2: Cum adoptăm și implementăm schimbarea și inovația 

Ulterior, în cea de-a doua parte a acestui curs, va fi adus în prim plan contextul actual al leadershipului. Schimbarea este parte din viața noastră. Iar schimbarea prin inovație este modalitatea prin care oamenii, companiile și societatea progresează. Doar că schimbarea, inovația nu sunt facile pentru orice tipologie umană. 

Vom identifica mijloacele de motivație, abilitățile de care un lider are nevoie pentru a-i inspira  pe ceilalți (indivizi și echipe) pentru a obține rezultatele scontate pe termen mediu și lung. 

Vom analiza în ce măsură competitivitatea cu alții și cu progresele tehnologice ne ajută sau ne împiedică în activitatea desfășurată. 

Cursanții vor primi indicii clare și la obiect despre cum pot să-și activeze resursele interioare proprii pentru a intra în competiție cu ei înșiși, uitând de competiția cu ceilalți și utilizând tehnologia în actul de conducere.

ATELIER 3: Comunicarea asertivă

 

În cea de-a treia parte a programului de leadership vom pune accentul pe comunicarea adecvată, prin empatie. Vom puncta și înțelege diferența dintre empatie, simpatie și indiferență. 

Vom întocmi un plan de comunicare strategică pentru diferitele situații care apar în viața unei organizații și a oamenilor (rezistența la schimbare, comunicarea schimbării, comunicarea de criză, feedback constructiv etc.). 

ATELIER 4: Aplicații practice și exerciții de leadership  

În ce-a de-a patra parte vom avea un set de exerciții aplicate pentru utilizarea în viața de zi cu zi a  conceptelor, instrumentelor și a proceselor dobândite pe parcursul acestui training de leadership.

Cursanții vor exersa diversele alternative și le vor alege pe cele mai potrivite domeniului lor, afacerii din care fac parte, personalității proprii, precum și a echipei pe care o conduc sau planifică să o conducă.

Vom puncta importanța autodisciplinei și perseverenței și rolului acestora în controlul exercitat asupra vieții noastre și conducerea celorlalți, membrii ai echipei, colegi sau membrii familiei.

BONUS: Suport în etapa de implementare

 

Leadershipul este un proces continuu, cu suișuri și coborâșuri, cu activități reușite și unele mai puțin reușite. Succesul în dobândirea calităților de lider vin din practica de zi cu zi, din aplicarea noțiunilor de leadership în viața personală și profesională. 

Te vom asista pe o perioadă de 6 luni de la finalizarea cursurilor, printr-o discuție lunară de o oră, pentru a ne asigura că te bucuri de călătoria în care ai pornit și că nu ai rătăcit obiectivele pe care le-ai stabilit. 

Cum am ajuns să vorbesc despre leadership?

 

Probabil că mult timp acțiunile mele au fost din pur instinct. Cumva am ajuns în funcții de conducere, mai mult sau mai puțin formale (de la șeful clasei în gimnaziu și liceu până la director executiv :)). Am studiat management în facultate și am aplicat noțiunile dobândite acolo. Mi-au plăcut oamenii, i-am înțeles în complexitatea lor și am făcut, mult timp fără să fiu conștientă, tot ce am putut pentru ca aceștia să-și atingă potențialul. Am dezvoltat echipe, am creat proceduri cu omul în centrul evenimentelor, dar în același timp pragmatice, aplicabile contextului de afaceri. În acest proces, uneori am pierdut din vedere echilibrul personal și am făcut greșeli, adevărate lecții de viață din care încă mai trag învățăminte.

 

Apoi, am înțeles brusc ce este leadershipul când am citit cartea lui Jim Collins - Excelența în afaceri, în urmă cu peste 6 ani. De atunci, cu ochii larg deschiși, am aprofundat subiectul și am aplicat multitudinea de noțiuni, concepte și principii. Rezultatele formidabile în a influența oamenii, plecând de la a face bine, m-au determinat să vorbesc despre acest subiect, să realizez un curs complex de leadership adaptat realităților contemporane, oamenilor de bună calitate care vor și pot să dețină puterea influenței.

Leadershipul este un proces transformațional 

Te invit să îl experimentezi pentru starea de bine, pentru liniștea ta și a celorlalți, colegi, superiori, subordonați, membrii ai familiei și ai comunității din care faci parte. 

Tarif Curs de Leadership: 1.352 lei

*Promoțiile nu se cumulează.

bottom of page